مقالات مهم

عکاسی پرتره

آموزش عکاسی پرتره

عکاسی پرتره، یکی از سبک های مختلف عکاسی است که در آن عکاس با دقت و حساسیت، لحظه‌ها و احساسات انسان‌ها را ثبت می‌کند. این سبک عکاسی بیش از هر چیز دیگری، به نمایش ویژگی‌ها و عمق روح انسان می‌پردازد. هر پرتره، داستانی است که بدون کلمات می‌گوید و در آن، نگاه، حالت چهره، و حتی نور و سایه نقش موثری دارد. عکاسی پرتره، پلی است بین دیدن و فهمیدن، و می‌تواند زیبایی‌ها، چالش‌ها، و احساسات پنهان یک فرد را به نمایش بگذارد

چرا باید عکاسی پرتره را آموزش ببینیم؟

یادگیری عکاسی پرتره در آموزشگاه های عکاسی می‌تواند بسیار مفید و آموزنده باشد و چند دلیل مهم برای آن وجود دارد:

  • برقراری ارتباط با دیگران: عکاسی پرتره به ما کمک می‌کند تا با افرادی که عکسشان را می‌گیریم بهتر برقراری ارتباط کنیم. این یک فرصت است تا بشنویم، حس کنیم و داستان‌های مختلف انسان‌ها را درک کنیم.
  • پرورش چشم به دیدن جزئیات: یادگیری عکاسی پرتره به ما کمک می‌کند تا جزئیات ریز چهره، نگاه و احساسات انسان‌ها را مشاهده و تشخیص دهیم.
  • فهم عمق و ابعاد: عکاسی پرتره به ما اجازه می‌دهد تا با نور، سایه، عمق میدان و سایر عوامل فنی عکاسی بیشتر آشنا شویم و به تسلط بیشتری در استفاده از آن‌ها برسیم.
  • رشد خلاقیت: با چالش‌ها و فرصت‌هایی که عکاسی پرتره می‌تواند ارائه دهد، خلاقیت ما تقویت می‌شود. هر فرد، یک داستان و زمینه‌ای متفاوت دارد و یادگیری چگونگی نمایش بهترین واقعیت و احساس آن‌ها می‌تواند مهارت‌های خلاقانه ما را افزایش دهد.
  • احساس ارزش و اعتماد به نفس: هنرمندی در تهیه پرتره‌های زیبا و معنادار می‌تواند اعتماد به نفس ما را افزایش دهد. وقتی می‌بینیم که می‌توانیم لحظات ویژه و معناداری را از زندگی افراد ثبت کنیم، احساس ارزش و کارکرد خوبی پیدا می‌کنیم.

ما در موسسه فنان آماده ارائه آموشهای کامل و جامع به شما هنر جوی عزیز هستیم.

تکنیک‌های پایه در عکاسی پرتره

1.نورپردازی:

نوپردازی در عکاسی پرتره به انواع و روش‌هایی اشاره دارد که در عکاسی پرتره استفاده می‌شود. نوپردازی مناسب می‌تواند ویژگی‌ها و جزئیات چهره را برجسته سازد و یا آنها را نرم و ملایم نشان دهد. انتخاب نوع نوپردازی به نوع و سبک عکس پرتره‌ای که می‌خواهید بگیرید، وابسته است.

عکاسی پرتره – نورپردازی

بهتر است قبل از هر چیز با انواع نورها و این که چگونه می‌توان با آنها بازی کرد، آشنا شوید. اینجا چند نوع نوپردازی رایج در عکاسی پرتره را بررسی می‌کنیم:

  • butterfly(پارامونت): در این نور پردازی منبع نور بالای سر سوژه قرار میگیرد و سایه‌ای شکل پروانه‌ای زیر بینی ایجاد می‌کند. در این نوع نور پردازی catch light نور اصلی همیشه در نیم کره بالای چشم قرار دارد
  • لوپ(classic): اگر در نور پردازی butterflyنور را کمی به راست یا چپ ببریم منبع نور به گونه‌ای قرار می‌گیرد که یک سایه کوچک به شکل حلقه در زیر بینی فرد ایجاد میشود.باید توجه داشته باشیم که در ای این نور پردازی خطای دال ایجاد نشود.
  • رامبراند:  برای اجرای این نوع نورپردازی، نور اصلی باید از یک طرف چهره بیاید تا نیمی از صورت در نور و نیمه دیگر در سایه باقی بماند به صورتی که یک مثلث زیر چشم ایجاد شود.
  • اسپلیت : منبع نور به گونه‌ای قرار دارد که نیمی از چهره را روشن و نیمه دیگر را تاریک نشان می‌دهد.

هر یک از این نورپردازی‌ها موجب ایجاد احساس خاصی در عکس می‌شود. بسته به موضوع و احساسی که می‌خواهید در عکس ایجاد کنید، می‌توانید از یکی از این روش‌ها استفاده کنید.

2.تجهیزات: 

بسته به سبک و نوع عکاسی پرتره‌ای که می‌خواهید انجام دهید، ممکن است برخی از این تجهیزات اضافی و بعضی الزامی باشند.برای عکاسی پرتره، تجهیزات زیر می‌تواند مفید و لازم باشد:

عکاسی پرتره - تجهیزات عگاسی پرتره
عکاسی پرتره-تجهیزات عکاسی پرتره

دوربین: یک دوربین دیجیتال با کیفیت خوب، چه SLR یا Mirorless، مناسب برای عکاسی پرتره است.

لنز: لنزهای با فاصله کانونی متوسط تا زیاد معمولاً برای عکاسی پرتره پیشنهاد می‌شوند. لنزهایی با فاصله کانونی بین 70 تا ٢٠٥ میلی‌متر، مخصوصاً اگر دارای دیافراگم باز (مانند f/1.4 یا f/1.8) باشند، برای عکاسی پرتره محبوب هستند.

فلاش یا نورپردازی: چراغ‌های استودیویی، نرم‌کننده نور (softbox)، و پرده‌های نورپردازی می‌تواند کمک کنند تا نور مناسبی بر روی مدل داشته باشید.

رفلکتور(بازتاب دهنده): برای بازتاب نور و کنترل نور در عکاسی در فضای باز یا استودیو.

سه پایه: برای نگه‌داشتن تجهیزات مانند رفلکتور یا فلاش.

3.انتخاب زاویه:

زاویه مناسب در عکاسی پرتره بستگی به هدف شما و نوع عکس پرتره‌ای که می‌خواهید بگیرید دارد. اما نکاتی که باید در نظر داشته باشید به شرح زیر است :

زاویه افقی: اغلب عکس‌های پرتره با زاویه‌ای مستقیم به چهره گرفته می‌شوند، به این ترتیب که دوربین در سطح چشم سوژه قرار دارد. این زاویه بسیار طبیعی و دوست‌داشتنی است.

زاویه از بالا: زاویه‌ای است که دوربین از بالای سطح چشم سوژه قرار می‌گیرد. این زاویه می‌تواند ویژگی‌های چهره را نرم‌تر و دلپذیر‌تر نشان دهد و ممکن است چین و چروک‌ها را کمرنگ‌تر کند.

زاویه از زیر: زاویه‌ای است که دوربین از زیر سطح چشم سوژه قرار می‌گیرد. این زاویه می‌تواند به چهره قدرت و اقتدار بیافزاید، اما باید با دقت استفاده شود زیرا ممکن است ویژگی‌های نامطلوبی مانند چین و چروک‌ها یا چربی‌های زیر چانه را بیشتر نشان دهد.

زاویه کج: با قرار دادن دوربین در یک زاویه کج نسبت به سوژه، می‌توانید یک احساس حرکت یا تنوع به تصویر بیافزایید.

فاصله از سوژه: با نزدیک شدن یا دور شدن از سوژه، می‌توانید تأثیرات مختلفی بر روی پرتره ایجاد کنید. عکاسی با فاصله نزدیک می‌تواند جزئیات چهره را بیشتر نشان دهد، در حالی که عکاسی از فاصله دورتر می‌تواند سوژه را در محیط اطراف نشان دهد.

توجه به پس‌زمینه: زاویه‌ی شما نه تنها بر روی سوژه، بلکه بر روی پس‌زمینه‌ی عکس نیز تأثیر می‌گذارد. پس از انتخاب زاویه، به پس‌زمینه توجه کنید تا از وجود هرگونه عنصری که توجه را از سوژه منحرف کند یا باعث حواس‌پرتی شود، جلوگیری کنید.

عکاسی پرتره - زاویه در عکاسی
عکاسی پرتره – زاویه در عکاسی

قانون یک سوم,راز ترکیب‌بندی در عکاسی پرتره

قانون یک‌سوم یکی از اصول پایه‌ای در عکاسی پرتره است که برای ایجاد توازن در تصاویر مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگرچه این قانون غالباً برای عکاسی مناظر به کار می‌رود، اما در عکاسی پرتره نیز می‌توان از آن بهره برد.به این ترتیب که:

  1. تصویر را در ذهن خود به سه قسمت عرضی و سه قسمت طولی تقسیم کنید. در نتیجه، نقاط تقاطع این خطوط (که معمولاً چهار نقطه است) نقاطی هستند که نگاه انسان به طور طبیعی به آنها جلب می‌شود.
  2. هنگام گرفتن پرتره، می‌توانید چشم‌ها، دهان یا هر جزء دیگری از صورت را در یکی از این نقاط تقاطع قرار دهید تا تصویر جذاب‌تر و متوازن‌تر شود.
  3. همچنین می‌توانید پس‌زمینه‌ها یا عناصر دیگر تصویر را با توجه به این خطوط تقسیم کنید. به عنوان مثال، اگر شخصی در کنار یک درخت است، می‌توانید درخت را در یکی از خطوط عمودی قرار دهید.

البته باید به یاد داشت که قانون یک‌سوم یک راهنما است و همیشه ممکن است برخی تصاویر با نقض این قانون بهتر به نظر بیایند. در نهایت، حس و تجربه عکاس می‌تواند تصمیم‌گیری نهایی را هدایت کند

انواع عکاسی پرتره

سبک عکاسی پرتره خود شامل زیر مجموعه  هایی است که شامل:استاندارد – خلاقانه – واقعی – ناشناس

عکاسی پرتره - انواع عکاسی پرتره
عکاسی پرتره – انواع عکاسی پرتره

پرتره خلاقانه : عکاسی پرتره خلاقانه یک سبک عکاسی است که در آن عکاس از روش‌ها، تکنیک‌ها و ایده‌های نوآورانه استفاده می‌کند تا یک تصویر متفاوت ارائه دهد. در این سبک، عکاسان سعی دارند از موضوعات کلاسیک پرتره دوری کنند و به جای آن، از خلاقیت و نوآوری برای ایجاد تصاویری متمایز و جذاب استفاده کنند.

پرتره استاندارد : سبک عکاسی پرتره استاندارد معمولاً به تصاویری اشاره دارد که با هدف نشان دادن ویژگی‌ها و شخصیت موضوع (معمولاً یک فرد) به طور واضح و دقیق گرفته شده‌اند. این سبک از عکاسی معمولاً به دور از تجربیات خلاقانه و نوآورانه است و تمرکز آن بر روی دقت و وفاداری به موضوع می‌باشد.

پرتره واقعی : سبک عکاسی پرتره واقعی یا “پرتره داکیومنتری” به نوعی از عکاسی پرتره اشاره دارد که با هدف ثبت لحظه‌ها و ویژگی‌های انسان‌ها در محیط‌های واقعی و طبیعی انجام می‌شود. در این سبک، تلاش می‌شود تا زندگی روزمره، احساسات، و تجربیات انسان‌ها بدون هیچگونه تزئینات یا ویرایش‌های خاص ثبت شود.

تمرین و تکرار: کلید موفقیت. با تمرین می‌توانید به موفقیت در عکاسی پرتره برسید

شما علاقه مندان به هنر عکاسی در سراسر ایران مینوانید برای یاد گیری جامع و 0 تا 100 عکاسی از پکیج های آنلاین موسسه فنان استفاده کنید.

ین پکیج ها شامل 40 ویدیوی آموزشی و پشتیبانی سه ماهه از شما هنرجویان عزیز هستند.در این ویدیو ها مباحث:

  • تنظیمات دوربین
  • شناخت انواع لنز
  • مستند اجتماعی
  • انواع عکاسی (پرتره.مستند اجتماعی.معماری.طبیعت و…)
  • عکاسی صنعتی و تبلیغاتی
  • روتوش وادیت عکس
  • آشنایی با انواع نور
  • روتوش (PHOTOSHOP)

مورد بررسی قرار میگیرند.

همچنین فنان در شهر های تهران , شیراز و اصفهان به صورت حضوری نیز آماده خدمت به شما هنرجویان عزیز میباشد.برای ارتباط بیشتر با ما, شما میتوانید به سایت موسسه فنان : fanaan.ir  مراجعه کنید و یا با شماره های زیر تماس بگیرید :

۰۹۱۹۳۷۹۹۵۶۴  –  ۰۹۱۹۹۲۷۸۶۲۹  –  ۰۲۱۹۱۰۰۷۵۱۰

آموزشگاه عکاسی فنان
عکاسی پرتره-آموزشگاه عکاسی فنان
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا